De huidige wetgeving en nieuwe eisen vragen meer aandacht tijdens het ontwerp- en bouwproces. Om te kunnen voldoen aan de huidige milieueisen van een gebouw zijn isolatie en luchtdichtheid van groot belang. De manier van bouwen, produceren en recyclen speelt een steeds grotere rol in de ontwerpfase van een gebouw en voor het verkrijgen van vergunningen.

Onze SIP-panelen kenmerken zich door de hoge isolatiewaarden, luchtdichtheid en de volledige recyclebaarheid. Al deze kenmerken samen met het lichte gewicht en de eenvoudige bouwmethode zorgen voor een minimale uitstoot van stikstof tijdens de productie, bouw en het gebruik van  het SIP-bouwsysteem.

HOGE ISOLATIEWAARDEN

De eerste stap bij energiebesparing begint met het wegnemen van de vraag naar energie. De SIP-panelen kenmerken zich door hun hoge isolatiewaarden en een minimum aan koudebruggen. Een casco gebouwd met onze SIP-panelen vraagt hierdoor zeer weinig energie voor het verwarmen en koelen van het gebouw. Een SIP Europe casco leent zich hierdoor uitstekend voor gebouwen met hoge eisen aan de energieprestaties.

LUCHTDICHTHEID

Buiten goede isolatie is de luchtdichtheid van groot belang voor de  energiebehoefte en behaaglijkheid van een gebouw. De EPS kern in onze SIP-panelen bestaat uit gesloten cellen, hierdoor is luchtstroom door het paneel niet mogelijk. Dankzij onze
unieke SIP-spline koppeling en zorgvuldige detaillering van de panelen ontstaat een luchtdichte schil. De isolatie in deze schil zal, in tegenstelling tot met mineraal gevulde constructies, niet verzakken. Hierdoor blijft de luchtdichtheid van het casco gedurende zijn levensloop gegarandeerd.

CO2 UITSTOOT

Zowel tijdens productie, de aanvoer als tijdens het bouwen met SIP-panelen wordt er vele malen minder stikstof uitgestoten dan bij traditionele bouwmethoden. De productie van SIP-panelen vergt minder energie, de uitstoot die benodigd is voor het produceren van de EPS, verdiend zich al binnen 2 maanden na de ingebruikname terug middels de energiebesparing. Dankzij het lichte gewicht is ook de stikstof uitstoot van transport en zwaar materieel op de bouw vele malen minder dan bij andere bouwmethoden. De hoge isolatiewaarden en luchtdichtheid zorgen daarnaast voor minder benodigde energie, hierdoor is ook tijdens het gebruik van een uit SIP-panelen opgetrokken gebouw sprake van aanzienlijk minder stikstof uitstoot.

GEBRUIK GRONDSTOFFEN

Onze SIP-panelen worden geproduceerd uit EPS en OSB. Beide materialen vergen minder energie en grondstoffen voor de productie ervan dan traditionele materialen. Daarnaast worden onze panelen in grote aantallen vervaardigd in onze
geconditioneerde productie faciliteit wat leidt tot grotere efficiëntie en minder verliezen en afval dan bij casco’s welke op de bouwplaats worden vervaardigd. De panelen arriveren daarnaast geheel op maat, waardoor ook op de bouw weinig afval wordt gegenereerd. De restproducten die ontstaan bij de fabricage worden allemaal gerecycled tot nieuwe producten.

Bent u ook geïnteresseerd in het bouwen met het SE-SIP bouwsysteem?

Het SIP-bouwsysteem bestaat uit een sandwich paneel opgebouwd uit twee OSB 4 platen met een isolerende kern van EPS of PIR. Het bouwsysteem omvat ook constructief gecertificeerd bouwhout (KVH / BSH) in sterkteklasse C24. Hierdoor wordt het SIP-bouwsysteem geclassificeerd als houtskeletbouw, maar het presteert significant beter op gebied van isolatie, luchtdichtheid en sterkte ten opzichte van traditioneel houtskeletbouw.

VERTEL MIJ MEER

Contact

SIP EUROPE NL B.V.
Verlengde Spiegelmakerstraat 40
2645 LT DELFGAUW
Tel: +31 85 822 98 29
E-mail: info@sipeurope.nl

Volg ons