TECHNISCHE INFORMATIE

TECHNISCHE VRAGEN OVER SIP PANELEN?

Hieronder vindt u een aantal onderwerpen waarover wij regelmatig vragen krijgen van onze klanten. Mocht u meer informatie willen neemt u dan contact met ons op. 

STANDAARD MATEN

Al onze panelen worden vervaardigd uit standaard panelen met een standaard breedte en verschillende hoogtes. Door al in het ontwerp rekening te houden met deze plaatmaten kan de ontwerper het aantal maatwerk panelen en koppelingen reduceren en het ontwerp optimaliseren.

Sip Europe


STANDAARD PANELEN

Behalve de keuze in maat is er ook keuze in dikte en type isolatiekern. De verschillende panelen zijn in en project prima te combineren, zodat er de ideale wanddikte voor constructieve of isolerende eigenschappen op de juiste plek gekozen kan worden.THERMISCHE EIGENSCHAPPEN

Onze standaard SIP panelen zijn verkrijgbaar met twee types EPS kern, de standaard EPS en de EPS met grafiet toevoeging. Bij grafiet EPS is er aan de standaard EPS een grafiet poeder toegevoegd, hierdoor wordt bij grafiet EPS een lagere warmtegeleidingscoëfficient gehaald, wat resulteert in een hogere Rd waarde.

Sip Europe
LUCHTDICHTHEID
De luchtdichtheid van een SIP casco is een van de belangrijkste kenmerken van de SIP panelen. De panelen zelf zijn voldoende luchtdicht en behoeven geen verdere bewerking na de montage. Om een casco echter voldoende luchtdicht te maken is een juiste detaillering van alle aansluitingen, zoals op bijvoorbeeld kozijnen, van groot belang. Deze detaillering is per project verschillend, desgewenst kunnen wij een luchtdichtingsadvies verstrekken bij uw ontwerp zodat uw casco na oplevering voldoet aan de luchtdichtheidseisen.
BRANDWERENDHEID
Onze panelen voldoen met een enkele gipsplaatbekleding aan de brandeisen zoals gesteld worden in het bouwbesluit, net als dit het geval is bij conventionele houtskeletbouw. In gevallen waar een hogere brandwerendheid vereist wordt kan dit worden behaald door een laag gips, overlappend, toe te voegen of te kiezen voor een andere afwerking.