UITVOERINGSFASE

Eenvoudig èn snel

Behalve de korte levertijden is ook de eenvoud van het bouwen met SIP panelen een kenmerk dat er voor zorgt dat een geheel casco binnen enkele dagen kan worden gerealiseerd. Een ploeg van drie vakmannen monteert in twee weken een geheel SIP voor een vrijstaande villa. Daarnaast zijn de casco’s direct aan de binnen- en buitenzijde af te werken zodra het SIP casco gereed is. Dit samen kan de totale bouwtijd met wel 40% verkorten, hetgeen een besparing betekend op arbeid, bouwplaatsinrichting en begeleiding. SIP Europe kan de gehele montage van het SIP casco verzorgen, maar ook het uitsluitend leveren behoort tot de mogelijkheden.


licht bouwen

Omdat de constructiedelen licht zijn, ongeveer 25kg/m2,  is het gebruik van zwaar materieel overbodig. Na het lossen van het casco is alleen ten behoeve van het verticaal opperen van de panelen nog materieel benodigd. Het verwerken van de panelen gebeurd allemaal met licht (elektrisch) handgereedschap, dit samen maakt het SIP casco systeem een plezierigere bouwmethode op het gebied van ARBO eisen dan traditionele bouw met zware materialen. Voor omwonenden van de bouwplaats betekend de minimale inzet van zwaar materieel dat er aanzienlijk minder overlast is en dat de overlast die er is wordt beperkt tot de leverantie van het SIP casco middels normaal vrachtverkeer.

BOUWEN MET SIP, MINDER BELASTING OP PERSONEEL EN OMGEVING

opgeruimd en veilig

Omdat alle panelen reeds op maat zijn geprefabriceerd is verdere bewerking op de bouwplaats overbodig. Alleen balkhout dient ter plaatse nog op maat gezaagd te worden volgens de bijgeleverde zaagstaten. Dit resulteert in een schone opgeruimde werkplek die nagenoeg geen afval produceert en daarnaast ook een veilige werkomgeving biedt.