ONTWERPFASE

ONTWERP IN SIP

Door al in de ontwerpfase van een gebouw te denken in SIP kunnen er diverse voordelen worden behaald ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Deze voordelen gelden niet alleen voor het ontwerp van het casco maar ook voor funderingswerken, installatiewerken, het gebruik en zelfs voor de opbrengst.

LICHTER BOUWEN

Een casco opgebouwd uit SIP panelen is vele malen lichter dan een traditioneel casco, in sommige gevallen zelfs meer dan 80% lichter. Dit lichte gewicht heeft positieve gevolgen voor het constructieve ontwerp, denk hierbij aan minder of kortere heipalen, een lichtere fundering of lichtere constructieve voorzieningen. Dankzij het lichte gewicht en de handzame elementen kan het inzetten van zwaar materieel worden beperkt. SIP casco's bieden hierdoor ook vaak uitkomst op plekken die niet bereikbaar zijn voor traditionele bouwmethoden.


Meer gebruiksoppervlak

SIP panelen zijn zowel constructief als isolerend in één, de isolerende laag is opgenomen in het constructieve paneel, hierdoor wordt bespaard op de totale dikte van constructieve wanden. De ontwerper heeft op deze wijze meer gebruiksoppervlak op hetzelfde bouwvlak. Als we een traditionele spouwmuur met een binnenblad van kalkzandsteen en een Rc waarde van 4,5 als voorbeeld nemen dan is deze totaal 430mm dik. Voeren wij deze wand uit met een SIP Europe 170mm element dan bedraagt de dikte nog 313mm. 

VOORDELEN IN ALLE FASEN DOOR TE ONTWERPEN IN SIP


FlexibiLIteit

Het SIP bouwsysteem is geschikt voor het gehele casco, zowel op zichzelf als in combinatie met andere bouwmethoden. Onze SIP panelen zijn vooraf in alle gewenste vormen op maat te maken en bieden uitkomst bij constructieve uitdagingen.  Als het casco gereed is kunnen onze SIP panelen worden afgewerkt met alle bekende afwerkingen. Dit alles geeft de ontwerper alle vrijheid tijdens het ontwerpen van het gebouw in SIP zonder dat hij concessies moet doen aan de afwerking.

STERK
De SIP panelen kenmerken zich door de hoge belastbaarheid van zowel de verticale als horizontale krachten en de mogelijkheid tot opvangen van rek. Deze uitstekende constructieve eigenschappen van SIP panelen geven de ontwerper de mogelijkheid om grote overspanningen te realiseren zonder daarvoor zijn ontwerp aan te passen. Hoewel SIP panelen in Europa nog relatief nieuw zijn, worden deze eigenschappen al decennia lang bewezen in Noord Amerika, Zuid Amerika en Japan. Niet toevallig zijn dit gebieden waar tornado's en aardbevingen regelmatig voorkomen. De SIP constructies in die gebieden hebben keer op keer bewezen superieur te zijn ten opzichte van houtskeletbouw gebouwen. 

ALLROUND TOEPASBAAR
De voordelen van SIP panelen maken het een zeer veelzijdig inzetbaar systeem. Onze panelen worden daarom ook ingezet in een breed scala aan bouwwerken zoals: bungalows, villa’s, vrijstaande woningen, vakantiewoningen, chalets, tiny houses, woonarken en utiliteitsgebouwen. Daarnaast is het uitermate geschikt om in te zetten in bestaande bouw of in combinatie met andere bouwmethoden zoals bijvoorbeeld gevel vullende elementen, dakopbouwen en uitbouwen.