Over sip

STRUCTURAL INSULATED PANELS

Structural  Insulated  Panels (constructief isolerende panelen),  ook  wel  SIP panelen,  zijn  een  universeel  bouwsysteem  voor energiezuinige en passieve  bouwwerken.  Het  bouwsysteem  is  gebaseerd  op een  sandwich paneel.  Dit  paneel  bestaat  uit  twee  lagen  OSB4  plaat  met daartussen  een zelfdovende polystyreen kern. Deze materialen worden onder hoge druk met elkaar verlijmd. Dit  resulteert  in  een zelfdragend  paneel  met  uitstekende  isolerende en constructieve eigenschappen.

Opbouw van sip panelen SIP Europe
Een betere manier van bouwen
Prefab bouwen is dè toekomst van bouwen. Het SIP Europe casco bouwsyteem is hiervoor een uitermate geschikt systeem. Een SIP casco systeem is een compleet geprefabriceerd maatwerk systeem dat constructieve en isolerende eigenschappen combineert. De fabricage van een casco vind plaats onder de geconditioneerde condities van onze productiefaciliteit, hierdoor zijn de kwaliteit, nauwkeurigheid en planning niet onderhevig aan het Hollandse weer. Het geprefabriceerde casco wordt vervoerd naar de bouwplaats, daar kent ieder paneel zijn unieke plaats zonder dat het verder aangepast dient te worden. Hierdoor is het mogelijk een casco in dagen in plaats van weken te plaatsen en stelt het de aannemer in staat om het casco direct wind en waterdicht te maken.
 
MODULAIR BOUWEN

Met SIP Europe kiest u voor één partij voor het leveren van uw modulaire casco systeem.  Het systeem voorziet in het realiseren van dragende wanden, indelingswanden, vloeren en daken inclusief alle hulpmaterialen die benodigd zijn om een geheel casco te realiseren vanaf de gereedstaande begane grond vloer. Hoewel het beste rendement wordt gehaald uit het toepassen van de SIP Europe panelen voor het gehele casco, zijn deze ook uitstekend te combineren met traditionele bouwmethoden. 


UNIEKE KOUDEBRUGONDERBREKING

Onze SIP panelen worden onderling gekoppeld met unieke koppelbalken, zogenaamde SIP Splines. Deze splines zijn eigenlijk mini versies van onze panelen en hebben dezelfde constructieve en isolerende eigenschappen. Constructiehout hoeft dankzij deze splines alleen nog te worden toegepast rondom gevelopeningen. De panelen in de dichte wandvlakken kunnen worden gekoppeld met deze splines, op deze wijze ontstaat een doorlopende luchtdichte en koudebrugarme schil van uw gebouw. 

Dé keuze voor milieubewust bouwen
Bouwen met SIP Europe panelen is dé oplossing als het gaat om milieubewust bouwen. Niet alleen vanwege het lagere gebruik van natuurlijke bronnen, maar ook vanwege de isolerende en luchtdichte prestaties. Onze SIP panelen zijn de ideale basis voor het realiseren van energieneutrale of "nul-op-de-meter" gebouwen en bieden uitkomst in de nieuwe BENG norm.


Decennia beproeft
Hoewel SIP panelen in Nederland nog relatief onbekend zijn, worden deze al decennia lang toegepast in landen waar de snelheid, weersonafhankelijkheid, isolatiewaarden en constructieve eigenschappen van SIP panelen van belang zijn. Hoewel de eerste geïsoleerde panelen al in de dertiger jaren werden ontwikkeld, werd het SIP systeem vanaf de zeventiger jaren pas echt veelvuldig toegepast. Sindsdien hebben de SIP casco's zich wereldwijd bewezen als een systeem dat bestand is tegen de zwaarste condities op gebied van thermische isolatie en constructieve eigenschappen. 

ONTDEK UW VOORDELEN OM TE ONTWERPEN, BOUWEN OF WONEN IN SIP

De voordelen van SIP beperken zich niet tot één fase in de levenscyclus van een bouwwerk. Door te werken met SIP EUROPE casco's heeft u profijt van de voordelen ongeacht of u de ontwerper, voorbereider, bouwer, gebruiker of investeerder van het bouwwerk bent. Bekijk hier de voordelen van het werken met SIP Europe voor de fase waarin u werkzaam bent.

 

ontwerp voorbereiding uitvoering gebruik